SWEDISH WHISKY

Klämde under Sverige-vistelsen även in ett besök på fina Mackmyra Destilleri där man gör någonting så ovanligt som svensk whisky, fast en väldigt god sådan. Bara naturliga ingredienser och oklorerat vatten från den närbelängna Valboåsen används vid tillverkningen. Efter den guidade turen — där vi var tvungna att ha på oss labbrockar och hårskydd men fick klappa på ingen mindre an Kungens egna tunna — fick vi lukta på whiskyn, inte smaka. Tack, svensk alkoholpolitik, för den. Man får inte heller köpa whisky i Mackmyra utan måste bege sig till Systembolaget för att få sig en flarra. Man borde verkligen göra undantag för småproducenter som Mackmyra och låta besökare smaka och köpa. Snacka om att skapa jobb! Fick dock veta att Mackmyra Whisky snart kommer säljas i New York, yes!

TRANSLATION:
Was during my Sweden-visit able to squeeze in a visit to beautiful Mackmyra Distillery, where they make something as unusual as Swedish whisky, albeit a very good one. Only natural ingredients, and water (without additives) from nearby Valbo ridge are used. After the guided tour — where we had to wear lab coats and hair nets but got to pat the Swedish King’s barrel — we got to smell the whisky, not taste. Thank Swedish alcohol politics for that one. You cannot buy whiskey in Mackmyra either but have to go to the nearest Systembolag if you want to bring a bottle home. They should really start making exemptions for small-scale producers like Mackmyra and let visitors taste and buy. Talk about creating jobs! I did get the scoop that Mackmyra Whisky will soon be sold in New York, yes!

This entry was posted in Out & About and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>