Vintage Find: Leather Cap

Denna skinnkeps är ett av mina fynd från vintageshoppinrundan i Söndags. Äkta skinn (som jag bara köper second hand), $7.95 på Beacon’s Closet i Park Slope. Inspirationen kom från ett ELLE omslag med J-Lo. Vet inte om den får komma ut och leka i sommar eller om den får vila till hösten. Vi får se…

(Ber om ursäkt för de osminkade morgonbilderna — det är därför de fick bli svartvita, he he.)

Johanna Bjork: 100504: Leather Cap

This leather cap is one of my finds from the vintage shopping spree on Sunday. Genuine leather (which I will only buy second hand), $7.95 at Beacon’s Closet in Park Slope. The inspiration came from J-Lo’s recent ELLE cover. Not sure if I’ll put it to use this summer or let it rest until the fall. We’ll see…

(Apologies for the no-makeup morning pics — that’s why they had to be black & white, it’s more forgiving, he he.)

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Vintage Find: Leather Cap

 1. johanna says:

  Hej!
  Det är första gången jag läser din blogg, har precis hittat den och gillar den skarpt! Jag är själv vegetarian och undviker gärna att köpa skinn om det inte är second hand. Min fråga till dig är, om du hittar ett par ruskigt snygga skor och de är gjorda i skinn -hur gör du då? Köper dem? blundar och går därifrån? ser det som en livslång investering? eller ställer krav på vart skinnet kommer ifrån/djurhantering?

  /Hälsningar från en annan johanna

  • Johanna Björk says:

   Hej Johanna, kul att du gillar min blogg!
   Det är ju alltid en svår fråga det där. Om de är second hand så köper jag skinn utan att tveka, kan ju kännas lite fel men jag tycker att skorna då redan finns där ute och bör komma till användning. Jag köper det mesta med tanken att det ska hålla länge länge, och faktum är att välgjorda skinnprodukter är ju oftast mer hållbara än nånting i plast. Skinn är ju också biologiskt nedbrytbart, vilket man knappast kan säga om plast och vissa andra material. Men, jag är också en stor djurrättskämpe (och vegetarian), och det finns ju tyvärr många fler “dåliga” skinnproducenter än bra där ute. Det bästa man kan göra, tycker jag, är att köpa second hand eller göra lite research på etiska företag som certifierar att skinnet kommer från en så human källa som möjligt. Det finns etiska modeföretag som gör supersnygga grejer i alla möjliga stilar nu för tiden, så varför ska man köpa nåt som ger en dåligt samvete?

   Tack för din fråga, tipsa mig gärna om du skulle hitta bra/etiska skor du gillar!

 2. johanna says:

  jag håller helt med dig, köper helst skinn second hand men ibland händer det att man ser de där skorna med stort S, nytillverkade och i skinn tyvärr. Jag ska börja fråga i butikerna mer, varifrån skinnet kommer och om de ställer krav på sina produkter. Tycker däremot att det är svårt att hitta etiska produkter, i allafall om man bor i en mindre stad. Nätet öppnar ju upp för fler möjligheter dock! Ska absolut tipsa om jag hittar nått bra!

  • Johanna Björk says:

   Gör gärna det! Det är svårt att hitta etiska produkter, och ännu svårare att veta vad man kan lita på. Lycka till med letandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>