Homemade Miso Soup

En underbar sak med New York är alla olika sorters matkulturer som smälts samman här. Gjorde misosoppa igår kväll med ingredienser från ett koreanskt deli i Koreatown. Jag älskar att handla i sådana affärer, känns som att vara på en liten minisemester. Just denna har supertrånga gångar så man får typ gå sidledes, men det är ju en del av charmen liksom.

Recept: Jag fyllde en medelstor kastrull halvfull med vatten, slängde i ett halvt paket tärnad tofu och ens stor näve sjögräs, lät det koka upp lite innan jag hade i typ en och en halv stor matsked misopasta (den är ju ganska stark så för mycket är inte bra). Innan jag hällde upp soppan hade jag i en skvätt tamari och lite sesamfrön. Yum.

A wonderful thing about New York is all the different food cultures that have come together here. Last night I made miso soup from ingredients bought at a Korean deli in Koreatown. I love shopping in those stores, it feels like being on a mini-vacation. This particular one has seriously narrow aisles, I almost have to walk sideways, but that’s kind of part of the charm.

Recipe: I filled about half of a medium pot with water, threw in half a package of diced tofu and a big handful of seaweed, and let that boil for a while before I put in a large tablespoon and a half of the miso paste (which is very strong so too much is not good). Before I poured the soup I put in a splash of tamari and some sesame seeds. Yum.

This entry was posted in Food & Wellness and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>