WEEKLY VEGGIES

Johanna Björk: 100811: Weekly Veggies

På onsdagar mellan kl.16 och 19 infinner vi oss på en bar i Williamsburg för att hämta en veckoranson av grönsaker från vår CSA (Community Supported Agriculture). På bilden ser ni vad vi får en typisk vecka (vi har även lagt till ägg). Innan säsongen börjar betalar man sin bonde i förväg för 22 veckors leveranser. Vi får dagsfärska grönsaker varje vecka och bonden får en säker inkomst, win-win! Nästan alla bönder som driver CSAs är ekologiska, och man vet ju verkligen var maten man äter kommer ifrån. Tror inte att det riktigt finns samma system i Sverige, men jag vet att man kan köpa lådor från Bondenära, prova! Det är det bästa i matväg jag gjort på länge.

TRANSLATION:
On Wednesdays between 4 and 7 we go to a bar in Williamsburg and pick up a weekly veggie share from our CSA (Community Supported Agriculture). In the photo you can see what a typical week’s share looks like (we also added an egg share). Before the season starts you pay your farmer in advance for 22 weeks of veggie deliveries. We get day-fresh veggies every week and the farmer gets a secure income, win-win! Almost all farmers who run a CSA are organic, and you really know where your food comes from. Find one near you, it’s the best thing ever!

This entry was posted in Food & Wellness and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to WEEKLY VEGGIES

  1. Anna says:

    Ett annat tips är Ecoviva, (www.ecoviva.se)

    Råvaror och recept för fyra middagar per vecka, ekologiskt och hemlevererat med gasbilar. Otroligt bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>